17 augustus 2015 start: BSO het Buitenhuis
Voor kinderen die graag buitenspelen of juist rustig willen bijtanken na schooltijd: dat kan in Het Buitenhuis allebei en er kan nog veel meer:

In de wei kun je spelen en bloemen plukken in de zomer, in de poel kun je kikkervisjes en salamanders zien en als het heet is pootjebaden (en zwemmen) en bootjes laten varen. Er zijn twee makke geitjes waarmee je mag wandelen en die je kunt aaien, borstelen en voeren. Er kunnen tuintjes worden gemaakt met groente en bloemen, je mag meehelpen koken voor het eten als je dat leuk vindt, je kunt (voet)ballen in de boomgaard, tenten bouwen, maar ook binnen in de mooie bso-ruimte kun je lezen, puzzelen, spelletjes spelen, tekenen, schilderen, knutselen, timmeren en als je een idee hebt om iets te doen kijken we of dat kan, maar je hoeft niks, want je hebt vrij.
Het Buitenhuis ligt enkele minuten fietsen van het dorp Schalkhaar. Je wordt door ons opgehaald uit school en je ouders halen je tussen 17.00 en 18.00 uur weer op bij het Buitenhuis.
Om 16.30 krijg je warm (biologisch) eten, want dan hebben de meeste kinderen al flinke honger. Je krijgt geen toetje, dan kun je dat thuis met je ouders nog mee-eten voor de gezelligheid.


Open:     maandag, dinsdag en donderdag middagen
Waar:     Frieswijkerweg 6 Schalkhaar
Tijd:     van 14.15/14.30-18.00 uur

Tarief:     €27,50 per middag incl. vervoer en warme maaltijd
 Studiedagen/vakantiedagen: 
    bij minimaal 4 kinderen per dag
    van 8.00-18.00 €71,50.
Groep:    max. 10 kinderen
Informatie en inschrijven: gebruik het contactformulier op deze pagina
   

Meenemen
Het is handig als je warme kleren meeneemt. Een skipak is in de winter het aller fijnst, met waterdichte snowboots of regenlaarzen met extra dikke sokken. 
Denk verder aan: muts, sjaal, wanten, regenjas, sloffen/sokken voor binnen en een extra set kleren voor je weet maar nooit.
Je kunt alles in Het Buitenhuis laten, dan hoef je het niet elke keer mee te nemen naar school.
In de zomer zorgen wij voor zonnebrand-crème, maar neem zelf een petje of hoedje mee als je dat fijn vindt. Ook kun je zwemkleren en een handdoek meenemen als het heet is, er is niks zo lekker als een plons in de poel na een warme dag op school.  Als je nog niet kunt zwemmen is een zwemvest handig.