In de groene kom tussen Deventer, Diepenveen en De Vijfhoek ligt Het Buitenhuis. Op 10 minuten aanrij-tijd hebben wij een huis gevonden met daaromheen 1,4 hectare grond. 

Kijk voor een overzicht van ons terrein op de nieuwe plattegrond!

Het kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf: We hebben de bestaande schuur geheel gemoderniseerd en bijvoorbeeld vloerverwarming aangelegd omdat onze 'klanten' nu eenmaal graag op de vloer spelen. Het gebouw heeft een binnenruimte van 80 vierkante meter. Het gebouw is achter op het erf geplaatst om aan te sluiten op de weilanden.  De omheinde speelweide is ruim 200 vierkante meter waarmee Het Buitenhuis ver boven de norm komt voor binnen-en buitenruimte voor een kind. 

 

De BSO

De BSO

BSO: Aansluitend op de grote boomgaard en de moestuin is tussen het woonhuis en de schuur een prachtige ruimte voor de kinderen van de BSO gebouwd. 

Als we eropuit trekken kunnen we wandelen op eigen grond, bootjes laten varen in de poel, de paarden eten gaan geven en water pompen in de grote boomgaard. Maar net zo goed steken we de weg over naar de schapen en de ezels, of lopen we over de spannende, kronkelige paadjes in het Wechelerbos. De heide is een heerlijk plek om in de grote kuilen (de nijlpaardenkuil) te spelen met takken en zand. Dat is buitenspelen!

Met de elektrische bakfiets kunnen we ook iets verder weg naar ander bos en het landgoed Frieswijk en tochten maken door de ommelanden. De KDV kinderen vinden het fietsen fantastisch, we zien waar de koeien in de winter op stal staan en onderweg zeggen ze: "ik voel de wind wapperen in mijn haar".

De weide wereld in

De weide wereld in

De serre van het kinderdagverblijf

De serre van het kinderdagverblijf